středa 29. dubna 2020

Zadávání práce 18. kalendářní týden (27.4. - 30.4.)


4. AB a 4. CD čtvrtek 30.4.2020


Hodina číslo 90


Dnes si vyzkoušejte interaktivní videa – stačí klik na odkaz.

1.    

Procvičení „do you like…?“ na písni, kterou znáte. Vždy se zastaví a máte odpovědět, dopsat slovo do věty či poskládat správně větu.  Do you like broccoli?

2.     Procvičení určení času – buď vybíráte správnou odpověď, doplňujete slova nebo poskládáte větu. What time it is?



3.CD hodina číslo 90 čtvrtek 30.4.2020


Vypracujte si, prosím, v pracovním sešitě stranu 47. Strany 46 a 47 si spolu zkontrolujeme v pondělí 4.5. při on – line hodině od 17:15.


6.D čtvrtek 30.4.2020


Hodina číslo 142 a 143


dle naší dohody pracujte na Project on- line: www.projectonlinepractice.com opakujte si čtvrtou lekci a pokud jí máte již hotovou, tak se vraťte k lekcím starším. Pracujte alespoň 30 minut.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------


4. AB a 4. CD středa 29.4.2020


Hodina číslo 89


Procvičte si číslice včetně poslechu jejich výslovnosti přes Quizlet (ten už znáte)

Quizlet na procvičování číslovek :quizlet číslovky klidni zde

Nejprve si zkuste flashcards –  kartičky se slovíčky. Když na kartičku kliknete, změní se z anglického slova na české. Dole pod kartičkou si šipkami posunujete slova. Slovíčka si projeďte. Když budete rolovat dolů pod „flashcards“, máte tam seznam slov i s výslovností. Klikněte na symbol amplionku a výslovnost si pusťte.

Klikněte na v levém sloupci na „learn“ a podle obrázku vyberte vždy jednu správnou odpověď z možností dole poklikáním na ni. Hned se vám ukáže, zda jste vybraly správně.

Klikněte v levém sloupci na „Match“ – přiřadíte vždy anglické slovo nebo větu ke správnému obrázku s jeho českým významem. Je to na čas a můžete zkoušet, kolikrát budete chtít.



3.AB hodina číslo 91 a 3.CD hodina číslo 89 středa 29.4.2020


1.Pokračujte, prosím, pracovním sešitem. Dnes vypracujte str. 46.


2.Vyzkoušejte si interaktivní video s písní, kterou už znáte. Je zaměřeno na „do you like..?“ : https://en.islcollective.com/video-lessons/do-you-broccoli-ice-cream-super-simple-songs




6.D středa 29.4.2020


Hodina číslo 141


Dnes a zítra pracujte dle naší dohody na Project on- line: www.projectonlinepractice.com opakujte si čtvrtou lekci a pokud jí máte již hotovou, tak se vraťte k lekcím starším. Pracujte alespoň 30 minut dnes i zítra.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. AB a 4. CD úterý 28.4.2020


Hodina číslo 88


Dnes je hodina on – line přes aplikaci ZOOM. Pro 4.AB od 17:00 a pro 4.CD od 18:00. Kdo bude na on – line hodině, nemusí dnes nic jiného dělat.


Info pro ty, kteří na hodině on-line nebudou: procvičíme otázky „Do you like…?“ a „What is your favourite TV programme?“ a odpovědi na ně. Slovní zásoba z aktuální lekce + jídlo. Zopakujeme počítání do 20 a naučíme se počítat do 100. Učebnice str. 62 přečteme a poslechneme. Poslech 88 ke stažení zde: https://nextcloud.czela.net/index.php/f/2381736 (přihlašovací údaje: curdova bez diakritiky uživatelské jméno i heslo)




3.AB hodina číslo 90 a 3.CD hodina číslo 88 úterý 28.4.2020


Včera tj. 27.4. byla hodina Aj on –line. Kdo se zúčastnil této hodiny, nemusí díky tomu dnes nic dělat.


Info pro ty, kteří na hodině on – line nebyly:  procvičily jsme fráze „Do you like…?“ a „What do you like for breakfast, lunch, dinner?“ včetně odpovědí. V učebnici jsme udělaly stranu 46. Poslech č. 65 ke stažení zde: https://nextcloud.czela.net/index.php/f/2381683 nebo si o něj napište, prosím, na můj e-mail. V pracovním sešitě jsme udělaly celou stranu 45. Dodělejte si, prosím.




6.D úterý 28.4.2020


Hodina číslo 140


Dnes je hodina on – line přes MS Teams od 10:30 hod. Kdo bude on – line, nemusí dnes nic jiného dělat.


Info pro ty, kteří na hodině on – line nebudou: do svých linkovaných sešitů vypracujte cvičení z učebnice ze str. 54 a to cvičení: 1,2,3 všechny 3 oddíly a cvičení 4, 5. Vypracovaná cvičení mi zašlete do neděle 3.5.
----------------------------------------------------------------------------------
3.AB hodina číslo 89 pondělí 27.4.2020


Procvičování „I like“ a „I don‘t like”. Opakování slovní zásoby téma – jídlo. Klikni zde: https://www.englishexercises.org/makeagame/viewgame.asp?id=9372

1.     u tohoto cvičení seřaďte správně písmenka, aby vám vzniklo slovo na obrázku. Vypište ho do rámečku pod obrázkem

2.     Pusťte si poslech a zaškrtejte správné odpovědi, co Lucy a Jamal mají nebo nemají rádi.

3.     Podle obrázku napište vždy do prázdného pole buď „like“ nebo „don‘t like” (pokud to půjde, použijte opravdu apostrof ve slově „don‘t “– na anglické klávesnici je na klávese s paragrafem, v prostředním řádku klávesnice – čárku vyhodnotí test jako špatnou odpověď)

Až vyplníte vše, klikněte na „DONE“ a ihned se vám zobrazí správné odpovědi. Špatné se podbarví červeně. Budu ráda, když se mi pochlubíte výsledkem J

Nová slovíčka, která se tam objeví:

rice – rýže, spaghetti – špagety, milk – mléko, soup – polévka


Od 18:00 hodin je opět Aj on – line přes ZOOM. Odkaz viz. příspěvek výše.




6.D pondělí 27.4.2020


Hodina číslo 139


Na procvičení gramatiky a poslechu zase pár interaktivních videí. Na začátku každého si nastavte „Interactive mode“. Výsledky mi opět vyfoťe a pošlete. Budu dávat plusy.

https://en.islcollective.com/video-lessons/pizza-cat-a-few-few-a-little-little

https://en.islcollective.com/video-lessons/be-our-guest-manymuch-few-little-some-any-lot u otázky č. 27 jsou 2 správné odpovědi

https://en.islcollective.com/video-lessons/ormie-pig-basic-verbs-past-simple-regular-irregular  U tohoto videa se nejprve mrkněte dolů – je  tam seznam sloves, která máte použít ve správném tvaru a pořadí podle příběhu.

Žádné komentáře:

Okomentovat