pátek 30. října 2020

Zadání pro čtvrté třídy ze 43. Kalendářního týdne (19.10. – 23.10. 2020) + čtvrtek 15.10.)

4.ABCD čtvrtek 15.10. hodina číslo 18

1. učebnice str. 13 - přečtěte si pokračování příběhu The Dragon Crown. Nové výrazy: Be quiet! Buď/buďte zticha! Quick! Rychle! Come back! Vrať/vraťte se! Poslechněte si poslech tohoto příběhu. Poslech najdete v MS Teams záložka Soubory - výukové materiály - The Dragon Crown 2. part. Nebo ke stáhnutí zde: https://nextcloud.czela.net/index.php/s/LxPAW7DXLojcZts

2. V pracovním sešitě dodělejte str. 11. Pokud by někdo neměl hotové cvičení 4 ze školy, od kterého se ostatní odvíjejí, najde poslech č. 15 také ve Výukových materiálech. Nebo ke stažení zde: https://nextcloud.czela.net/index.php/s/mCyJPNXpGFnTixT

4. ABCD pondělí 19.10. hodina číslo 19

hodina vysílaná on-line, procvičování předložek a slovní zásoby, učebnice str. 11 a 12, úvod do slovní zásoby 3. lekce - prezentace vložena do MS Teams.

4.ABCD úterý 20.10. hodina číslo 20

1. V MS Teams v Souborech si, prosím, stáhněte obrázkový slovník druhé lekce. Nebo si stáhněte zde: https://nextcloud.czela.net/index.php/s/Br8A5fabqxx5pk3,  vytiskněte si, vypracujte jej a nalepte do linkovaných sešitů. Pokud nemáte možnost tisku, stačí nahrubo překreslit přímo do sešitu.

2. Do Souborů - výukových materiálů jsem vám vložila prezentaci, kterou jsme použili na hodině. Jmenuje se „Be Healthy“. Stáhnout si ji můžete i zde: https://nextcloud.czela.net/index.php/s/Y8iPEGQSBMzgfYP, z jejího posledního listu si přepište novou slovní zásobu a fráze do svých linkovaných sešitů.

3. Z PS vypracujte ještě cvičení 9 na straně 13. Najdete rozdíly mezi obrázky a pak je níže vypíšete. Např.: In picture B, there´s a pen on the chair. Váš linkovaný sešit a toto cvičení z PS poprosím zase vyfotit a zaslat nějakým způsobem, o kterém jsme dnes mluvili.

4. ABCD čtvrtek 22.10. hodina číslo 21

1. Podívejte se na video o předložkách s tučňáky zde: https://www.youtube.com/watch?v=w7ygOVh6T-Y  Video se jmenuje Prepositions of Place: English Language. Objevi se tam i předložky in front of = před, between = mezi, next to = vedle, over = nad.

2. Do Souborů výukových materiálů v Teams jsem nahrála poslech 19 (Stopa 19). Nebo ke stažení zde: https://nextcloud.czela.net/index.php/s/e4mRoKnTADy9KsR

Pusťte si jej. Naleznete jej v učebnici na straně 14. Přečtěte si také text této písně. S písní budeme pracovat o další hodině 2.11. Na hodině on - line.

3. Projděte si znovu nová slovíčka - ta, která jste si měli napsat do linkovaných sešitů z prezentace Be healthy, kterou také najdete ve Výukových materiálech. Ze dneška mi nemusíte nic posílat. Zašlete úkoly z předešlých zadání, pokud jste tak již neučinili, prosím. Budu se na vás těšit po prázdninách, užijte si je!

Zde naleznete řešení ke cvičením zadaných z pracovního sešitu: https://nextcloud.czela.net/index.php/s/CJQdGCKs9Pyn9BX


Žádné komentáře:

Okomentovat